Select Page

Aprinderea beculetelor de Craciun - Bucuresti 2014

Aproape trei milioane de beculete, pe un traseu de 24 de kilometri au fost aprinse sambata de la esplanada cu statui din Piata Universitatii, unde a fost montat un brad inalt de 16 metri.

Startul sarbatorilor a fost dat in Bucuresti, sambata seara, prin aprinderea beculetelor si deschiderea targului de Craciun, Bucharest Christmas Market, de catre primarul general Sorin Oprescu.

Luminitele ornamentale vor fi aprinse pe bulevardele Magheru, Nicolae Balcescu, I. C. Bratianu si Unirii, de la Piata Unirii pana la Palatul Parlamentului si de la Palatul Parlamentului pana la intersectia cu Mircea Voda, Piata Universitatii, Piata Romana, bulevardele Lascar Catargiu si Regina Elisabeta, dar si pe soseaua Kiseleff si in Piata Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, in Centrul Istoric, in Piata Constitutiei, Piata Regelui, Piata George Enescu si Piata Universitatii, precum si pe bulevardele Buzesti – Berzei, Ferdinand, Dacia si Constantin Prezan, in Piata George Enescu, in Centrul Istoric si in Piata Regelui.

Tot pentru sarbatorile de iarna, au fost impodobite Piata Operei si intrarea catre Opera Romana, parcarea de la Universitate si intersectiile str. Mihail Sebastian-Calea 13 Septembrie, bd. Vasile Milea-bd. Timisoara si sos. Progresul-Calea Rahovei.

Sarbatorile de iarna vor aduce in Capitala, pentru cel al treilea an consecutiv, evenimentul “Bucharest Christmas Market”, care se va desfasura in perioada 29 noiembrie – 28 decembrie, intre orele 10.00 si 22.00. Targul de Craciun este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin CREART, in doua zone simbol ale Capitalei: Piata Universitatii, la esplanada cu statui, si Parcul Cismigiu.

Evenimentul a debutat, inaintea de aprinderea luminilor de iarna, cu un concert Mandinga si Connect-R.

Timp de o luna, la Bucharest Christmas Market, vor putea fi cumparate obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronite din crengute de brad, ghirlande si lumanari parfumate. Unii dintre mesterii prezenti la targ vor confectiona la fata locului obiecte si podoabe.

Oferta gastronomica la casute va fi, si ea, una bogata: cozonaci, vin fiert, turta dulce, placinte, magiun, dulceturi, miere, siropuri.

Copiii sunt asteptati la targul de la Universitate sa il intalneasca pe Mos Craciun. Pana la sosirea acestuia, intr-o casuta special amenajata, cei mici vor fi asteptati de spiridusi si alte personaje de poveste. Daca rateaza intalnirea cu Mosul, copiii ii pot lasa scrisori, la cutia postala aflata tot pe esplanada cu statui.

Noutatea din acest an a targului o reprezinta, la capitolul muzica, spectacolul dedicat Zilei Nationale a Romaniei. Astfel, de 1 Decembrie, vor urca pe scena corul de camera Accoustic, orchestra Valahia, Floarea Calota, Traian Ilea si Valeria Codorean Ilea, Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Petrica Mitu Stoian, Gheorghe Turda si Ansamblul Busuiocul din Bacau.

Bucharest Christmas Market este organizat anual si se inscrie, inca de la prima editie, in reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa – Christmas Markets, fiind membru oficial al acesteia. Intrarea la evenimente este libera.