Select Page

Parada 1 Decembrie 2014 - Casa Poporului Bucuresti

Parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei a avut loc, luni, in Piata Constitutiei din Capitala, in prezenta presedintelui in functie, Traian Basescu si a premierului Victor Ponta. Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI si SPP au participat la parada. Momentul de defilare aeriana a fost anulat, din cauza vremii nefavorabile.

Parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale in Piata Constitutiei din Bucuresti s-a incheiat, duminica, dupa aproximativ o ora si zece minute, la eveniment asistand peste 4.000 de persoane.

La parada militara au asistat presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Intre oficialitatile prezente la eveniment s-au aflat de asemenea presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, fostul presedinte Emil Constantinescu, seful Statului Major al Armatei, stefan Danila, precum si reprezentanti ai Armatei, Jandarmeriei, si ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, parlamentari.

Fata de anii trecuti, parada militara organizata de Ziua Nationala s-a desfasurat anul acesta in Piata Constitutiei, dupa ce Arcul de Triumf a intrat intr-un proces de reabilitare si reparatii.

Parada a inceput cu prezentarea Garzii de Onoare presedintelui Traian Basescu si cu intonarea imnului national al Romaniei.

Momentul de defilare aeriana a fost anulat, din cauza vremii nefavorabile, potrivit organizatorilor.Ca urmare a vremii nefavorabile, niciuna dintre aeronave nu s-a ridicat de la sol.

La parada au participat peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI si SPP, iar militarilor romani li s-au adaugat si detasamente de militari din Franta, Polonia, Republica Moldova, Turcia si Statele Unite ale Americii.

Mai multe fotografii de la eveniment, aveti mai jos. Enjoy! 🙂