Select Page

Astazi este ziua pompierilor!!! Aniversarea “Zilei Pompierilor din Romania” in 13 Septembrie reprezinta o readucere aminte a faptelor eroice ale ostasilor pompieri care, in anul 1848, au intrat pentru totdeauna in “cartea de aur a eroilor neamului” si au inscris astfel, cu propriul sange, o memorabila pagina de eroism si glorie militara.

„Monumentul Eroilor Pompieri” din Capitala este simbolul eternei recunostinte fata de jertfa ostasilor pompieri de acum 164 de ani cand au castigat batalia de pe Dealul Spirii.

De asemenea astazi traficul rutier pe mai multe artere din Bucuresti va fi restrictionat, pentru desfasurarea manifestarilor organizate de Ziua Pompierilor. Astfel, in intervalul orar 9:30 – 11:00, va avea loc ceremonia de depunere de coroane si jerbe de flori la Monumentul Pompierilor Militari. Va fi restrictionata circulatia rutiera pe Calea 13 Septembrie, intre Piata Arsenalului si soseaua Panduri, pe sensul de mers dinspre strada Izvor catre soseaua Panduri.

Soferii care vor avea drum in aceasta zona sunt sfatuiti sa foloseasca rutele ocolitoare recomandate de politisti:

– Piata Unirii – Splaiul Independentei – Piata Operei – str. Elefterie – str. D. Bagdasar – sos. Panduri – Calea 13 Septembrie;

– Bd. Unirii – bd. Libertatii – bd. George Cosbuc – bd. Tudor Vladimirescu – sos. Panduri sau Calea 13 Septembrie.