Select Page

Peste 200 de piloti si parasutisti si 100 de aeronave civile si militare, in evolutii aeriene expuse publicului, au participat sambata, intre orele 10.00 si 22.00, la Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS) 2017, care a avut loc pe Aeroportul Baneasa.

Sambata, 22 iulie, cerul Capitalei a fost scena celui mai mare show aerian din Romania. Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition a avut loc pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa „Aurel Vlaicu” si a fost organizat de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Aeroclubul Romaniei, Fortele Aeriene romane, ROMATSA, ROMAERO si Clubul Sportiv AIBO.

Editia din acest an a Bucharest International Air Show a fost dedicata intrarii in dotarea Fortelor Aeriene romane a aeronavelor F-16 Fighting Falcon. Cea de-a noua editie a celui mai impresionat spectacol aviatic din Romania s-a desfasurat sub patronajul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Economiei.

in acest an au participat Fortele Aeriene ale Turciei, cu echipa de acrobatie Soloturk, care au evoluat cu aeronave F-16 Fighting Falcon, Fortele Aeriene ale Poloniei, cu MiG-29 Fulcrum si F-16 Fighting Falcon, Fortele Aeriene ale Ungariei, cu Saab Jas 39 Gripen, Fortele Aeriene ale SUA, cu F-15 Eagle, Fortele Aeriene ale Greciei, cu Mirage 2000, Fortele Aeriene ale Marii Britanii, cu aeronava de lupta Eurofighter Typhoon, si Fortele Aeriene ale Germaniei, cu Eurofighter Typhoon si Tornado.

La sol au fost expuse aeronavele F-15, Mirage 2000, Eurofighter Typhoon si Tornado, Boeing E-3A Sentry AWACS, MiG-21 LanceR, IAR-99 Soim, C-27J Spartan, dar si un radar de joasa si medie altitudine TPS-79R si un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK.

Spectacolul aerian a fost garantat de prezenta maestrilor Aeroclubului Romaniei –Hawks of Romania, The Pelicans, White Wings–, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings, care au desfacut in aer drapelul tricolor, de 400 mp.

Nu putea fi show aerian fara Iacarii Acrobati, unici pentru spectacolele lor aeriene cu efecte pirotehnice, muzica si lumini.

Ziua s-a incheiat cu deja celebrul foc de artificii, iar spectatorii au plecat cu gandul la urmatoarea editie a Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition.