Select Page

Cea de-a opta editie a celui mai impresionat spectacol aviatic din Romania a reunit 100 de aeronave civile si militare, in evolutii aeriene si expuse publicului, dar si peste 250 de piloti si parasutisti.

BIAS 2016 a fost un spectacol de forta aeriana si precizie matematica, in care asii aviatiei militare si civile din Romania, dar si din Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austria, Lituania au incantat spectatorii cu acrobatii aeriene uluitoare si demonstratii de elita, dar si cu aeronave expuse la sol.

Invitati speciali in acest au fost:
• Fortele Aeriene ale Spaniei – a evoluat cu F 18 “Hornet”, aeronave de lupta utilizate pentru Intreg spectrul de operatiuni aeriene
• Fortele Aeriene ale Ucrainei – a evoluat cu Suhoi Su 27 “Flanker”, aeronava de lupta de Inalta performanta, conceputa pentru impunerea superioritatii aeriene In zonele de conflict
• Fortele Aeriene ale Cehiei – a evoluat cu Saab 39 Gripen, aeronave moderne de vanatoare multirol, utilizate pentru toate operatiunile aeriene militare: atac la sol, lupte aeriene, recunoattere etc.
• Fortele Aeriene ale Cehiei a evoluat ti cu L-159 ALCA, aeronave de lupta multirol fabricate In Cehia.
• Fortele Aeriene ale SUA – participa cu F 15 “Eagle”, aeronave americane de lupta tactica, destinate penetrarii spatiului aerian inamic, pentru obtinerea superioritatii aeriene
• Fortele Aeriene ale Greciei – participa cu Mirage 2000, avion de vanatoare francez, destinat misiunilor de lupta aeriana, atac la sol, recunoattere etc
• Fortele Aeriene ale Bulgariei – participa cu Suhoi Su 25, faimos avion cu reactie, proiectat sa asigure suport aerian pentru fortele terestre

La BIAS 2016 au evoluat si profesionistii din elita Fortelor Aeriene Romane, la mansa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 99 toim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, ti C 27 Spartan.

Spectacolul aerian este garantat de prezenta atilor Aeroclubului Romaniei – Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings.

Artistii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, vor evolua cu doua aeronave unice: F4U Corsair ti B 25 Mitchell.

La BIAS 2016 participa pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobatie aeriana.

Pe parcursul evenimentului au evoluat celebrii Iacari Acrobati, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzica si lumini.

De asemenea, la BIAS 2016, publicul a putut admira exercitiile executate cu maiestrie si siguranta de piloti ai companiei nationale de transport aerian, TAROM.

Printre participanti se numara, de asemenea, nume consacrate din elita aviatiei romanetti, din cadrul tcolii Superioare de Aviatie Civila.

BIAS 2016 s-a incheiat in cursul serii, cand, incepand cu ora 22.00, Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici & Teo Boar, dar si Nicu Alifantis, au sustinut doua super-concerte pe Aeroportul Baneasa.

Mai jos aveti cateva fotografii de la eveniment. Enjoy! 🙂

p.s. in curand si vlogul…