Select Page

Ce-a de-a saptea editie a celui mai impresionat spectacol aviatic din Romania reuneste 120 de aeronave civile si militare in evolutii aeriene si expuse publicului, dar si peste 200 de piloti si parasutisti.

Invitati speciali ai BIAS 2015 sunt “supersonicii” Turkish Stars (Turcia), care revin la Bucuresti cu un spectacol de elita mondiala, celebrii asi Royal Air Force Typhoon (Marea Britanie), expertii incontestabili in acrobatii aeriene cu avionul de lupta Eurofighter Typhoon, dar si acrobatii aerului Baltic Bees (Letonia).

Turkish Stars reprezinta Fortele Aeriene ale Turciei si este unica formatie din lume care evolueaza cu opt avioane de lupta supersonice. Trupa a obtinut statutul de escadrila in 1993 si este considerata cea mai tanara echipa supersonica de acrobatii aeriene din lume.

Royal Air Force Typhoon Display Team face parte din Fortele Aeriene ale Marii Britanii si participa la cele mai importante show-uri aeriene din lume cu supersonicul Eurofighter Typhoon FGR4, un avion de lupta multirol, utilizat pentru intreg spectrul de operatiuni aeriene de catre fortele aeriene ale Marii Britanii, Germaniei, Italiei, Spaniei, Arabiei Saudite etc.

Baltic Bees este formatia letona cu un stil de pilotaj unic in lume, executand manevre artistice de maxima dificultate.

La spectacolul aerian a participat celebrul Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobatie aeriana, dar si Flying Bulls, artisti ai zborului acrobatic.

Una dintre suprizele acestui an a reprezentat-o participarea echipei Pakistan Aeronautical Complex Kamra, care reprezinta Fortele Aeriene ale Pakistanului. Acestia vor evolua cu o aeronava Super-Mushshak, avand o alta, identica, expusa la sol, pentru public.

Pe parcursul evenimentului, au evoluat, de asemenea, numele consacrate din elita acrobatiei aeriene a Romaniei: Iacarii Acrobati, TAROM, Aeroclubul Romaniei – Hawks of Romania,Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings.

De asemenea, la spectacolul aerian au participat aeronave apartinand structurilor de aviatie ale Serviciului Roman de Informatii si Ministerului de Interne.

La BIAS 2015 au evoluat si profesionistii din elita Fortelor Aeriene Romane, la mansa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 99 Soim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, C 27 Spartan si Antonov AN 30.

Mai multe poze de la eveniment aveti mai jos. Enjoy! 🙂