Select Page

BIAS 2014

Cel mai mare show aerian din Romania – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS) s-a desfasurat pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu, si a fost organizat de catre Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Aeroclubul Romaniei, ROMATSA, ROMAERO si Clubul Sportiv AIBO.

Spectatorii au putut vizita General Aviation Exhibition, unde au fost expuse zeci de aeronave civile si militare, de la avioane ultrausoare, pana la business jet-uri. Totodata, spectatorii au avut ocazia sa vada expuse la sol, in cadrul General Aviation Exhibition, aeronave MIG 21 Lancer, Spartan C271, IAR 99 Soim, un elicopter militar Puma M, dar si tehnica de lupta: radare, sisteme de lansare a rachetelor sol-aer etc.

BIAS 2014 a reunit 100 de aeronave civile si militare in evolutii aeriene si expuse publicului, dar si peste 100 de piloti si parasutisti de elita.

La spectacolul aerian au evoluat: Baltic Bees, formatia letona cu un stil de pilotaj unic in lume, executand manevre artistice de maxima dificultate, Jurgis Kayris, campion mondial la acrobatie aeriana, Flying Bulls, artisti ai zborului acrobatic, dar si Luca Bertossio, campion mondial la acrobatie cu planorul.

Pe parcursul evenimentului au evoluat, de asemenea, numele consacrate din elita acrobatiei aeriene a Romaniei: Aeroclubul Romaniei, Iacarii Acrobati, TAROM, Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings.

La spectacolul aerian au participat si aeronave apartinand structurilor de aviatie ale Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii.

La BIAS 2014 au participat profesionistii din elita Fortelor Aeriene Romane, la mansa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 99 Soim, IAR 316, IAK 52, IAR 330 PUMA si C 130 Hercules. Au fost prezentate exercitii de politie aeriana si de sprijin pentru desant aerian, executate de Fortele Aeriene.

Aveti mai jos cateva fotografii de la eveniment. Enjoy! 🙂